|   subaru logo logo-kia-grande logo-kia-grande

KIA CEED ESTE MAȘINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA

A treia generație Kia Ceed reeditează victoria din 2008 a primei generații, fiind votată aproape în unanimitate pe locul 1 de către juriul APAR

„Mașina Anului în România” este cea mai importantă competiție organizată de APAR și anul acesta aniversează 20 de ani de la prima ediție.

București, 11 decembrie 2018: Noul model Kia Ceed a câștigat titlul „Mașina Anului 2019 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR). Kia Ceed câștigă astfel disputa celor șapte modele finaliste cu un total de 221 puncte din 225 posibile. Și prima generație Kia cee’d a câștigat acest trofeu în anul 2008. Podiumul final de anul acesta a fost completat de Opel Combo care a acumulat 130 puncte, respectiv Hyundai Kona cu 129 puncte.
Ajunsa la cea de-a 20-a ediție, competiția „Mașina Anului în România” organizată de Asociatia Presei Auto din România s-a derulat pentru a patra oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției format din 15 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șapte finaliste au fost: Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo și Volkswagen Touareg.
Domnul Dan Chitaru, Președinte Kia Romauto, a declarat: „Am primit cu mare satisfacție vestea că noul Ceed a câștigat titlul Mașina Anului 2019 în România. Este un trofeu prestigios, pe care  suntem onorați să îl primim. Este încă o dovadă a poziției și importanței modelului Ceed în ansamblul clasei compacte și a progreselor înregistrate de acesta de la o generație la alta dupa ce, în 2008, Kia Ceed a obținut primul titlu de Mașina Anului în România pentru Kia. O coincidență fericită este faptul că Ceed a câștigat pentru prima dată cea de a 10-a ediție a competiției Mașina Anului în România, pentru ca anul acesta să câștige cea de a 20-a ediție – un trofeu la fiecare 10 ani.
Ne bucurăm că jurnaliștii auto români au apreciat la Ceed designul, calitatea execuției, trenul de rulare sportiv, pachetul de siguranță complet, garanția de 7 ani unică în industrie și, nu în ultimul rând, prețul foarte competitiv cu care noul Ceed a debutat de curând pe piața din România.  Celelalte modele din familia Ceed – SportsWagon, ProCeed și Ceed GT – precum și viitoarele versiuni – sedan, crossover și SportsWagon Plug-in Hybrid, vor constitui una dintre cele mai bogate oferte din clasa compactă din prezent”.
Programul de testare și jurizare a celor șapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și teste specifice de manevrabilitate și confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiții de trafic pe drumuri naționale cât și într-un mediu specific – toate capacitățile mașinilor din competiție.

„A fost un eveniment cu încărcătură dublă, având în vedere că este ce-a de-a 20-a ediție a competiției. În contextul actual, sunt puține exemple de continuitate și longevitate ale unei competiții de asemenea anvergura în alte domenii, la nivel național. Un motiv de bucurie în plus pentru APAR, care a reunit și de această dată un Juriu cu o expertiza excelentă, reprezentând toate tipurile de media, de la presa scrisă, la on-line, radio și TV. În ceea ce privește modelul câștigător, Kia Ceed s-a impus categoric, fiind votată pe primul loc de 14 dintre cei 15 membri ai juriului. Este a doua oară, după titlul câștigat în 2008, când modelul coreean câștigă titlul de Mașina Anului în România.”  a precizat Daniel Costea, Președinte APAR.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA

1. Kia Ceed 221 puncte
2. Opel Combo 130 puncte
3. Hyundai Kona 129 puncte
4. Volkswagen Touareg 106 puncte
5. Ford Focus 96 puncte
6. Mitsubishi Eclipse Cross 89 puncte
7. Mercedes A-class 84 puncte
Category: Kia Tags: ,
Leave a Comment