|   subaru logo logo-kia-grande logo-kia-grande

Kia atinge o cotă de piață europeanã de 4.9% în februarie!

  • Rezultatele înregistrează un început puternic de 2022 pentru marca din Coreea de Sud, cu o cotă de piață totală de 5.3%

  • Vânzările Kia ating 39.149 de unități în februarie, în creștere cu 24.8% față de aceeași perioadă a anului trecut

  • Performanța robustă obținută de Kia în Europa este în contrast puternic cu performanța pieței de mașini noi, care a scăzut cu 6.7%

  • Rezultatele urmează câștigării premiului „Mașina Anului 2022 în Europa” de către modelul EV6

 

18 martie 2022 – Kia a atins o cotă de piață de 4.9% în Europa în luna februarie, în creștere cu 1.2% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit noilor date publicate astăzi de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association). Rezultatele au evidențiat și un început de an puternic, în care cota de piață Kia a crescut cu 1.4%, ajungând la o valoare  impresionantă de 5.3% în primele două luni ale anului.

 

Înmatriculările auto Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie au ajuns luna trecută la 39.149 de unități, o creștere cu 24.8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Kia a vândut până acum un total de 86.286 de automobile în 2022, o creștere de 32%, evidențiind succesul continuu al mărcii Kia în regiunea europeană.

 

Performanța Kia se contrastează în mod favorabil cu piața generală de automobile noi, care a scăzut cu 6.7%, cea mai slabă lună februarie în ceea ce privește volumele de vânzări de la începutul arhivei înregistrărilor ACEA. În timp ce mulți producători de automobile continuă să se confrunte cu dificultăți în lanțul de aprovizionare cauzate de deficitul de semiconductori, Kia a continuat să lucreze cu furnizorii săi pentru a evita întârzierile în producție.

 

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Februarie marchează încă o lună impresionantă, deoarece continuăm să vedem o creștere a cotei de piață și a vânzărilor de la an la an. Pe măsură ce prețurile combustibilului continuă să crească, tot mai mulți cumpărători sunt atrași de gama noastră de automobile electrificate premiate. Având în vedere că EV6 este desemnată „Mașina Anului 2022 în Europa” și modelul complet nou Niro urmează să sosească în următoarele câteva luni, aștept cu nerăbdare ca această traiectorie pozitivă remarcabilă să continue.”

 

Despre Kia Romauto

Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul reţelei naţionale de dealeri, a autoturismelor, pieselor şi accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în România direct şi prin intermediul reţelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.

Despre Kia Corporation

Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei – ‘Movement that inspires’ – reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

 

Despre Kia Europe

Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.

Category: Kia, stiri
Leave a Comment